Cykelhjelme: derfor er de vigtige

mand med cykelhjelm

For bare 30 år siden var der slet ikke lige så meget trafik på de danske veje, som der er nu.

Folk har fået flere penge mellem hænderne, biler et blevet så godt som allemandseje, og der er rekordmange af dem i øjeblikket.

Det har sine fordele for folk, der gerne vil hurtigt og nemt fra A til B, men de mange biler har i den grad også deres medfølgende ulemper.

Cyklisternes liv på vejene er nemlig blevet farligere i takt med, at flere og flere danskere kører bil.

Derfor er det vigtigere end nogensinde at cykle rundt med en god cykelhjelm på hovedet, hvis man gerne vil øge chancen beholde det i intakt stand.

Uopmærksomme bilister

Én af de farligste ting, man kan gøre bag et rat, og som årligt forårsager alt for mange ulykker, er at være uopmærksom.

Før i tiden handlede det måske om, at man læste avis eller drak sig en god kop kaffe, mens man kørte, men i dag er der langt farligere opmærksomhedsafledere på markedet.

Mobiltelefonen er den klart største synder, når det kommer til uopmærksom bilisme, og folk tjekker rask væk Facebook, nyheder, GPS og musiktjenester, mens de drøner af sted – til fare for blandt andre cyklisterne.

Derfor er det en rigtig god idé at købe cykelhjelme hos cykel shoppen, hvis man gerne vil beskytte sig selv på bedst mulig vis, når nu der desværre er så mange farlige bilister.

cykler

Hvis uheldet er ude

Cykelhjelme skal helst aldrig komme til deres ret.

Det gør de nemlig først i det øjeblik, hvor uheldet er ude, og det skulle det jo helst ikke være.

Men virkeligheden er desværre rå og barsk, og uheldet er ude langt oftere, end man kunne ønske sig det.

Derfor er cykelhjelme vigtige at huske, når man skal ud på jernhesten, og så er det i øvrigt ligegyldigt, hvor langt man skal transportere sig.

Uanset, om man bare skal et smut omkring bageren, eller om man skal på en ugelang cykelferie, er sikkerheden alfa og omega – det skal være det første, man tænker på, når man skal ud og cykle.

Lær det videre

Det er ikke nødvendigvis let at opbygge et sundt forhold til hjelmen, for mange glemmer den eller gider ikke at tage den på.

Når uheldet så er ude, går den manglende hovedbeskyttelse udover ens chancer for at slippe uskadt, og værste fald vil det føre til, at man ikke overlever en potentiel ulykke.

Således er det en rigtig god idé, at man lærer den uhyre gode vane fra sig, hvis man har tillært sig den.

Det kan være inspiration nok for andre bare at se cyklister, der bruger cykelhjelme, men man kan også tage skridtet videre for at beskytte andre.

Har man børn, skal man i for alt i verden sørge for, at de bruger hjelmen, men der er heller ikke noget forgjort i at påtale det overfor familie, venner og kærester – det er trods alt for deres eget bedste.