Bliv klogere på de nye momsregler efter brexit

Med brexit er der mange af de ting, som vi kender, som kommer til at ændre sig. Er du ligesom så mange andre i tvivl om, hvad brexit kommer til at betyde for dig? Der kan være mange fordele ved at vide dette, eftersom du så måske kan undgå at komme ud for nogle ubehagelige overraskelser.  

For at Storbritannien kunne forlade EU skulle der falde en ny aftale på plads. Dette var bl.a. i forbindelse med handel. Denne aftale kan også komme til at påvirke dig, hvis du fx handler over nettet. Læs mere her.  

Nye regler 

Med brexit er der bl.a. kommet nye regler for momssats England. Disse regler kan du mange steder blive gjort klogere på. Det er oplagt at læse om de nye regler på nettet. Alternativt kan du også kontakte et firma, som er specialiseret i de nye aftaler, og som kan hjælpe med at forklare reglerne for dig.  

Det er generelt en god idé at forsøge at følge med tiden. Når reglerne ændrer sig, skal du sætte dig ind i disse nye regler. Ellers kan det komme til at gå ud over dig på den dårlige måder, hvilket du selvfølgelig altid helst vil undgå.  

Det er ikke usædvanligt, at der sker ændringer inden for sådan noget som handelsregler. Derfor er det bedst, hvis du bare gør det til en vane at tjekke de nye regler ud med det samme. På denne måde er du altid med på, hvad der foregår, og hvad du har lov til at gøre.  

Momssats England 

Som sagt så ændrer momsreglerne sig og dermeds også momssatsen for England sig i forbindelse med de nye brexit-regler. Det er nogle forholdsvis simple regler, som er blevet lavet. Det er noget, som alle vil kunne forstå.  

Det er sådan, at du må sende pakker til England, som har en værdi på op til 39 pund uden, at der bliver pålagt varerne told eller moms. Dette gælder ikke, hvis der er tale om en handelsvarer, eller hvis den pakke, som du sender, indeholder noget, som er indbefattet af andre afgifter.  

Ifølge de nye regler for momssats i England kan du altså told- og momsfrit sende pakker med en værdi på op til 39 pund. Hvis du sender en pakke, som har en værdi på over 39 pund, eller som er en handelsvare skal du som sagt betale moms. Momssatsen i England er 20 %. Der bliver også pålagt dig et gebyr på 8 pund, som du skal sende til Royal Mail for toldbehandlingen.  

Dokumenter 

Når det kommer til dokumenter, så er reglerne ikke blevet ændret som et resultat af brexit. Du kan altså stadig sende dokumenter på samme måde som før, så her skal du ikke være bange for at komme til at gøre noget forkert.  

I virkeligheden er disse regler ikke så svære at forstå, og de minder også om de regler, som der gælder for mange af de andre lande, som ikke er i EU.