Drømmer du om at starte eget bryggeri?

bryggeri

Rigtig mange mennesker går i en eller anden udstrækning rundt med en lille iværksætter i maven. Det er dog sjældent at deres iværksætteri bliver til særligt meget, hvilket også bevidnes af den ret lille procentdel af selvstændige erhvervsdrivende i Danmark. Der kan være mange grunde til, at der ikke er flere, der kaster sig ud i iværksætteri på trods af drømmene. En af grundene er uden tvivl sikkerhed og komfort. Der er bart noget trygt og rart ved at vide, at man kan regne med sin faste lønseddel en gang i ugen. En anden grund er nok de mange timer, der med garanti skal lægges i iværksætteri, før det bliver til noget. Er man opmærksom på disse begrænsninger, bliver det dog noget nemmere at komme ud over dem og at komme i gang.

Et bryggeri er en god virksomhed

Det kan for eksempel være, at du drømmer om at starte dit eget lille bryggeri. Det er der nemlig med garanti mange der gør. Det at brygge egen øl, vin og anden spiritus er faktisk blevet enormt populært på det seneste, og der er rigtig mange der gør i det på hobbyplan. Synes man om processen og det produkt, man får ud af det, kan man selvfølgelig med fordel starte sin egen lille virksomhed op, som producerer og sælger øl eller spiritus.

Netop et bryggeri er faktisk en ganske god måde at komme i gang på. Så længe man holder produktionen i det små kræver det nemlig ikke store maskiner eller mærkelige ressourcer. Til gengæld kan man få et velsmagende og ofte ret dyrt produkt ud i den anden ende. Til gengæld er der masser af plads og mulighed for at skalere produktionen om nødvendighed, ligesom der er god mulighed for at fintune produktet igen og igen.

bryghus

Lad lysten drive værket

Begge disse er centrale principper i iværksætteri. Hvad end du starter, er det afgørende, at du har mulighed for at skalere det op, og at du har mulighed for at udvikle på dit produkt og sågar lave nye, bedre produkter. Har du ikke det aspekt med i dit iværksætteri, kan du være nok så succesfuld med det du laver, men du vil aldrig for alvor kunne drive det til noget stort. Du vil aldrig kunne tjene store penge eller kunne gøre det til en levevej for dig og andre ansatte.

Når det kommer til iværksætteri, bør det dog ikke være penge eller lysten til penge, som driver det hele. Er det det, har du valgt den forkerte vej. I de første mange år tjener de fleste iværksættere nærmest ingenting, mens de lægger helt usigeligt mange timer i det. Det er altså ikke penge og rigdom, der driver dem frem. Det er i stedet branden for at se noget, de selv har bygget med deres egne hænder, og som nu er succesfuldt. At have friheden til at kunne realisere deres egne drømme.