Prøv mulighederne af som frivillig i sundhedssektoren

frivillig sygeplejerske i udlandet

Efter endt studentereksamen kan det være svært at vide hvilken retning man skal gå karrieremæssigt. Det er ikke alle som ved præcis hvad de gerne vil uddanne sig som. Nogen har altid vidst hvad de gerne ville, imens andre har overvejet forskellige typer af uddannelser altid. For at blive klogere på hvad man gerne vil, overvejer mange studenter at tage et sabbatår efter studentereksamen. På denne måde kan de nå at overveje hvad de gerne vil og komme til at snuse til det fagområde, de overvejer. Find ud af hvilke muligheder du har, så du kan planlægge dit sabbatår så godt som muligt. 

Følg dine drømme 

Hvis du brænder for at arbejde indenfor sundhedssektoren og dermed overvejer enten at uddanne dig som læge, sygeplejerske, jordemoder, tandlæge eller som fysioterapeut, så du kan finde ud af om det er noget for dig. En unik mulighed er at få et indblik i sundhedssektorens dagligdag for at se hvad jobmulighederne indebærer. De eventyrlystne unge rejser ud i den store verden for at prøve grænser af med det som kunne være et drømmejob for dem.  

Hvis du vil være sygeplejerske 

Du kan blive frivillig sygeplejerske i udlandet og dermed prøve kræfter af med hvad det egentlig vil sige at arbejde som sygeplejerske. Sundhedssektoren har mange spændende jobmuligheder at byde på. Du skal bare prøve det af for at kunne mærke efter om det kunne være drømmejobbet for dig. Hvis din veninde går med de samme overvejelser, kan I finde et rejsemål sammen og dermed få nogle gode minder med hinanden. 

Mange fordele 

Der er mange fordele ved at observere sundhedssektoren i udlandet i sit sabbatår. Du finder hurtigt ud af hvad dit eventuelt kommende job indebærer, kan mærke efter om det er noget for dig, har noget relevant at kunne skrive på sit CV, oplever sundhedssektoren på en helt anden måde, får minder for livet og erfaring indenfor sundhedssektoren. Du kan få stillet din rejselyst således, at du bliver klogere på dig selv og dine egne fremtidsdrømme. Mange unge bliver mere modne til at tænke over fremtiden, da de oplever den virkelige verden som frivillig sygeplejerske i udlandet.  

Rejs sammen med andre  

Når du vælger at tage afsted for at afprøve sundhedssektoren som frivillig sygeplejerske i udlandet, så kommer du automatisk til at være sammen med andre, der har de samme drømme som dig. På denne måde får I nogle fælles oplevelser, lærer hinanden at kende og nye bekendtskaber bliver stiftet. Det er dejligt at have nogen at kunne drøfte sine oplevelser med, så man sammen kan finde ud af hvad der er det rigtige for en i forhold til fremtiden. 

Find ud af alt det praktiske  

Det er meget forskelligt hvor rejsedestinationen går til, da det kommer an på hvilket selskab du vælger at rejse med. Det er dermed også forskelligt hvad det koster i forhold til opholdet. Det er en god ide at overveje dette i god tid, så du er sikker på at få en plads til den ønskede rejsedestination. Mange unge sparer op i løbet af deres sidste studenter år hvis de på forhånd ved at de gerne vil ud at rejse efter eksamen.