Guide: Vi hjælper dig med at finde et billigt garderobeskab

billigt klædeskab

Et garderobeskab er noget, som de fleste har brug for derhjemme. Men det kan ofte være et dyrt køb, når man skal have et nyt. Derfor vil vi hjælpe dig med at finde et billigt garderobeskab, uden du går for meget på kompromis med både udseende og kvalitet. Vi vil desuden også guide dig igennem, hvilke kompromisser du må leve med, hvis prisen skal presses i bund.

Hvordan skal du vælge det rette billige garderobeskab

Når du skal finde et garderobeskab billigt, skal du både tage nogle valg og fravalg. Vi vil i nedenstående gennemgå begge dele. Her vil vi komme ind på materialer, størrelse og funktioner.

Valg af materiale

Materialet spiller naturligvis en stor rolle, når det kommer til prisen på garderobeskabet. De fleste garderobeskabe er lavet af træ, men der er stor forskel på de forskellige træsorter, og derfor er prisforskellen på disse også stor. Alle former for massivt træ er ofte i den dyre ende, og derfor er det nok ikke disse, du skal kigge nærmere på, hvis du er på udkig efter et billigt garderobeskab. Vi vil i stedet anbefale dig, at du kigger nærmere på nogle billigere træsorter. Vi vil herunder nævne nogle af de billigste, du finder, når du skal vælge materiale på det billige garderobeskab:

  • Finér: Finér består af tyndskårede træplader, som bliver skåret af træstammerne fra træet. Det bliver ofte brugt som beklædning ovenpå spånplader. Det er et holdbart materiale, og det er et fint alternativ til massivt træ.
  • Komposittræ: Komposittræ består af både træ, plastik, bindemiddel og farvestoffer. Derfor er der ikke tale om rent træ, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting; det sænker nemlig prisen, og det har en lang holdbarhed. Det håndterer naturligvis ikke tunge genstande lige så godt som massivt træ, men det fungerer perfekt til opbevaring af tøj.
  • MDF: MDF står for Medium Density Fibreboard. Det er altså en kategori inden for træfiberplader, som ofte fremstilles af rester fra træindustrien. Materialet er derfor utroligt billigt. Dog bruges MDF for det meste kun til indvendig beklædning, som eksempelvis pladerne i skufferne i garderobeskabet, og det er derfor ikke hele skabet, der er lavet af dette materiale.

Valg af størrelse

Du skal også tage stilling til størrelsen på dit garderobeskab, da det også er en afgørende faktor i forhold til prisen. Jo mindre garderobeskabet er, jo billigere er det naturligvis. Derfor skal du gøre op med dig selv hvor meget plads, du har brug for. Du kan med fordel starte med at sortere det tøj fra, som du alligevel ikke bruger længere, og på den måde får du et bedre overblik over hvor meget plads, du skal bruge til tøjet. Har du bare rigtig meget tøj, så er det naturligvis ikke på dette område, du skal spare pengene.

kvinde uden klædeskab

Spar på de smarte funktioner

Hvis du gerne vil have et billigt garderobeskab, er det en fordel at kigge nærmere på et, som ikke har en masse ”nice to have” funktioner. Eksempelvis er garderobeskabe med skydedøre ofte en væsentlig dyrere løsning, og måske er det ikke en nødvendighed for dig, at dine låger ”skyder” til siden. En anden funktion, som ofte koster ekstra på et garderobeskab, er når lågerne har et spejl. Det betyder naturligvis, at du skal finde et andet spejl at kigge i, når du vil se, hvordan tøjet ser ud på dig. Men kan du undvære det, så er der bestemt en masse penge at spare her.