Sådan undgår du vand og fugtskader på din sokkel

sokkel

Din sokkel er vigtigt for standen af dit hus. Tager din sokkel først store skader, så kan du risikere at skulle af med mange penge for at få den i orden igen. Ofte er det vand og fugtskader, man ser på slidte sokler. Der er heldigvis noget du kan gøre, for at beskytte din sokkel bedst muligt imod vand og fugt skader og dermed passe godt på den. Med en god sokkelmaling kommer du nemlig rigtig langt med beskyttelsen af din sokkel. Der er dog et par ting du skal være opmærksom på, inden du køber din sokkelmaling.

Vælg den rigtige maling til din sokkel

Maling er ikke bare maling. Der findes mange forskellige slags maling, som alle er lavet til forskellige formål. Når du skal bruge en maling til for eksempel af beskytte noget på dit hus, så er det vigtigt at vælge den rigtige maling – i dette tilfælde sokkelmaling. Der er nemlig nogle specielle faktorer ved malingen der skal være opfyldt, før den er god nok til at beskytte din sokkel. Når du går ud og kigger efter sokkel maling så skal du holde øje med om den er i god kvalitet. Er du i tvivl, så få endelig hjælp. En god kvalitets sokkelmaling er kan sagtnes tåle både vand og snavs, den skal faktisk ligefrem gerne være vandafvisende for at være god nok. Når du kigger efter sokkelmaling er det desuden en stor fordel at vælge en der er diffusionsåben. Det betyder at malingen gør det muligt for den malede sokkel at ånde igennem den. Hvis ikke soklen kan ånde igennem, så kan der opstå fugt indenunder malingen og dermed danne sig fugtskader. Derfor er det vigtigt når du vælger en sokkelmaling at den både er vandafvisende og diffusionsåben. 

Vælg den rigtige fremgangsmåde til når du skal male din sokkel

Når du skal male din sokkel, så skal du bruge den rigtige fremgangsmåde. Ellers kan du risikere at der alligevel kan danne sig fugtskader i din sokkel og dit arbejde vil derfor være nytteløst. Inden du starter på, at male din sokkel, er det vigtigt at soklen er i orden. Der må ikke være huller og andre skader på din sokkel. Sørg derfor for, at din sokkel står i en pæn stand inden du skal male den. Du skal desuden vaske din sokkel ren inden der påføres maling på den. Det duer nemlig ikke, at lukke en masse skidt og snavs inde bag malingen. Når du har ordnet og rengjort din sokkel, er det meget vigtigt at den er helt tør inden du påfører maling på den. Når du har konstateret at soklen er helt tør efter du har vasket den, så kan du begynde at male din sokkel.

flot hjem

Sørg for at der ikke løber vand til din sokkel

Udover at male din sokkel med en god sokkelmaling, så er det en god ide at sørge for den rigtige hældning i området omkring dit hus. Der bør nemlig ikke stå og løbe vand ned til din sokkel efter et kraftigt regnvejr. Selvom din sokkelmaling er vandafvisende, så har fundamentet på dit hus ikke godt af at stå i højt vand ofte.