Oplev et praktikophold i udlandet

praktikophold i udlandet

Er du ung og i gang med en uddannelse indenfor medicin? Eller er du lidt i tvivl om, om du burde læse netop dette? Så har du nu muligheden for at komme med på et praktikophold i udlandet, som har omdrejningspunkt i hospitalsverdenen. Det bedste ved det hele er, at det er relevant for din uddannelse, idet du får lov til at være frivillig i udlandet og arbejde indenfor sygeplejerske- og medicinfaget. Læs med her, og bliv klogere på, hvad det er for noget.   

Hvor længe er det? 

Dit praktikophold i udlandet kan have forskellig varighed, alt efter hvor længe du selv ønsker at være afsted. Du kan vælge mellem en måned helt op til tre måneder. Det er altså op til dig selv, hvor længe du kan være væk hjemmefra. Lige meget hvad, så er det en oplevelse du ikke vil gå glip af, så rejs med Try Medics, du vil ikke fortryde det. 

  Studerende eller sabbatår? 

Om du allerede er studerende, eller om du har sabbatår er lige meget, du kan komme med på begge præmisser alligevel. Dog er det umiddelbart en fordel, hvis du ikke studerer, da du så lettere kan have fri til at tage med. Ofte er et praktikophold i udlandet som dette, noget som folk vælger, hvis de vakler lidt mellem at læse medicin eller læse noget andet.   

Få afklaring  

Når man skal vælge, hvilken uddannelse man gerne vil have, så kan det være svært, fordi det er sådan et stort valg i livet. Her er sabbatåret en god ting, da man her ofte kan få nogle oplevelser, som kan være med til at hjælpe en på vej. Her er det at være frivillig i udlandet en rigtig god mulighed for at få afklaring. Her lærer man nemlig en masse nye ting om sig selv og sine grænser. Når du kommer hjem fra dit praktikophold i udlandet, kan du være sikker på, at du har fået en masse afklaring angående studievalg med i bagagen.  

Hvad skal man lave? 

Hvis du endnu ikke er studerende kan du komme i noget, som hedder observationspraktik. Her er du med helt tæt på, hvor det sker, men du kigger blot på. Dette skyldes, at man har manglende medicinsk erfaring. Hvis du er studerende på en medicinsk uddannelse, kan du komme i såkalt klinisk praktik. Her vil du få lov til noget mere, end de, som ikke studerer endnu, hvilket også er en oplagt mulighed for at få noget praktisk erfaring. Du vil blive tilknyttet et hospital, hvor du skal følge dagligdagen, og du vil som frivillig i udlandet på den måde få hospitalsmiljøet helt ind under neglene.   

Hvor er det henne? 

Når du skal vælge, hvor du gerne vil hen, er valget mellem to destinationer. Begge to er i Afrika, og du kan vælge mellem Uganda eller Zanzibar. Dette betyder også, at oveni en masse praktisk erfaring, så vil du også få en kulturel oplevelse, da disse lande er markant anderledes end det danske.