Fordyb dig i tegning og maling med gouache maling

Det er sundt at have noget at kunne fordybe sig i. Dels kan det udvikle dine evner, og dels kan det give dig en tiltrængt portion mindfulness. I en travl hverdag kræver det nogle prioriteringer at få afsat noget tid til en hobby, som du kan fordybe dig i. 

Sådan en hobby kan for eksempel være at tegne og male. Måske har du tidligere gjort det, måske er det noget helt nyt for dig. Uanset dit talent og niveau er der en stor kilde til hygge, fordybelse og mindfulness i at gøre det. Har du for eksempel prøvet at bruge gouache farver? Vil du gerne gøre mere af det? Eller vil du gerne prøve det?

Hvad er gouache maling?

Gouache er en særlig form for maling. Det er en vandbaseret maling, som primært bruges til akvarelmaling. Gouache maling har eksisteret i over tusind år, og i det 20. århundrede blev gouache ofte brugt til tegneserier, tegnefilm og plakater. 

Det er en type maling, der tørrer hurtigt, og det er velegnet til at lave skarpe kanter, hvilket er usædvanligt for øvrig akvarelmaling. Malingen bruges sammen med vand, og den påføres med en gennemvædet pensel. Selv om der er tale om akvarelmaling, så kan gouache bruges til at lave en farvemættet og dækkende effekt.

Du kan male på akvarelpapir med malingen, og du kan også bruge på almindeligt tykt tegnepapir. Med hensyn til pensler så kan du bruge både syntetiske og med naturhår. Det skal helst være pensler, der er beregnet til akvarel. 

Hvilke gouache farver findes der?

Gouache farver findes i mange forskellige nuancer. De vigtigste farver er: gul, rød, blå, sort og hvid. Når du har de fem vigtigste farver, så har du grundlaget for at blande farverne i de ønskede nuancer. 

Du kan købe farverne enkeltvis, eller du kan købe det som et sæt. Jo flere farver, der er i sådan et sæt, des flere nuancer kan du skabe. Du anbefales at bruge en palet til at blande farverne på. 

Gouache malingen kommer i små tuber, som du presser farven ud af. Pres kun en smule ud, hvis den skal blandes med andre farver.

Kom godt i gang med dit gouache maleri

Det er ikke svært at komme i gang med at male med gouache maling. Tag en smule maling ud på din palet ad gangen, dyp penslen i vand og derefter i malingen – og du er klar til at sætte nogle farver på papiret.

Start i det små med at lære malingen at kende, og stille og roligt får du malet lidt mere. Prøv at se her, hvilket lækkert gouache maling, du kan få. Der er både nogle gode sæt med mange farver og nogle enkelte farver. Så har du rigeligt til at komme i gang med. Eller til at supplere den samling du allerede har. 

Find et godt sted at sidde eller stå, når du skal male med gouache. Så kan du tegne og male uforstyrret og fordybe dig i din hobby.