Pris på nyt tag? Hvad koster det?

nyt tag pris

Drømmer du om at få et nyt tag? Er du i tvivl om, hvad det koster? Heldigvis kan du beregne en nyt tag pris mange steder på nettet. Når du får nyt tag på huset, sommerhuset eller din carport, er det ikke kun med til at forbedre din boligs udseende og funktionalitet. Det øger også din boligs værdi. Læs mere om her, hvorfor du skal beregne en pris på nyt tag.  

Prisberegner på nyt tag 

Når du bruger en prisberegner, tager den forbehold for mange forskellige forhold. Det er bl.a. hvor mange m2 din bolig er, hvilken type tag, du vil have. Samtidig kan du også beregne ud fra tagplader og tagsten under hver tagtype. Prisberegnerne tager også forbehold for, om du har lav eller høj hældning på taget, din hustype samt hvor mange plan, dit hus er i. Du kan også tilføje antal af taghætter og tagvinduer.  

Sådan finder du den bedste pris på nyt tag 

Udskiftning af dit tag er en proces. Derfor bør du altid følge disse 3 trin, inden du vælger at få lagt nyt tag. Det giver dig den bedste pris. 

  1. Beregn nyt tag pris 

Først bruger du en gratis og uforpligtende prisberegner til at beregne, hvad dit nye tag koster. Der findes dog ofte flere forskellige tagtyper end dem, du finder i beregneren. Samtidig er prisen også med forbehold for f.eks. udhæng, valme, kviste og vinduer. Det leder dig til trin to i processen.  

  1. Book et møde med en taglægger 

Når du har prøvet prisberegneren, tager du fat i en professionel taglægger. I dette trin kommer en konsulent eller tømre fordi dit hus og måler alt præcist op. Her har du også mulighed for at spørge ind til de forskellige muligheder. Ofte har de professionelle mange gode råd.  

  1. Tilbud på tag 

Efter mødet får du et konkret og udspecificeret tilbud på et nyt tag. Ofte har du omkring 30 dage til at tage en beslutning. Når du har sagt GO, finder du sammen med taglæggeren et godt tidspunkt i kalenderen.  

Hvad koster et nyt tag? 

Alt i alt, så afhænger nyt tag pris af mange forskellige faktorer. Ofte er et ståltag eller eternittag de billigste i indkøb, men hvis du ser lidt mere langsigtet, så har eternitplader kun en produktgaranti på ca. 15 år, imens tegl har en garanti på ca. 40 år. Tegltag er altså billigere på længere sigt.  

Husk også at tjekke lokalplanen, så dit drømmetag ikke kommer i konflikter hermed. Det kan blive dyrt, hvis du skal fjerne eller ændre taget, fordi der findes en speciel servitut omkring tag i det område, du bor. Samtidig er det meget normalt, at der på nogle områder er præcise krav til udformningen af taget, teglbelægningstypen eller farven på taget. Derfor er det en god idé at finde den nye lokalplan, som gælder i din kommune. Prisen på dit tag kan ende med at være skyhøj, hvis du skal lægge det om.