Når samtalen stopper

parterapi

Hvis jeres forhold er blevet tavst er det på høje tid at finde en parterapeut. Parterapi kan hjælpe jer til at få gang i samtalen igen. Der er hjælp at hente hos The Praxis.  

Du kan få mere viden om parterapi hos The Praxis: https://thepraxis.dk/parterapi-koebenhavn/. Parterapi er en rigtig god beslutning, hvis I ikke længere selv kan finde ud af at tale sammen. En dygtig parterapeut kan netop lærer jer igen at tale med hinanden. Når samtalen stopper er det sjældent fordi alt er sagt. Ofte stopper den fordi I taler hvert sit sprog og ikke længere kan lytte. At lytte på den rigtige måde er endnu en af de ting The Praxis hjælper jer med. Parterapi kan hjælpe jer tilbage til der hvor i både kan tale samme sprog og lytte. 

Den vigtige samtale 

Samtalen er grundstenen i ethvert forhold. Når samtalen forstummer er der ikke ret lang tid til forholdets undergang. Man kan ikke tie uoverensstemmelser ihjel. Det kan ikke lade sig gøre. Mennesker er ikke bare robotter der per automatik kan guide sig selv. Mennesker har brug for instrukser. Vi har brug for samtalen, for at forstå hinanden. Alt det praktiske kan vi godt finde ud af. Det behøver ikke flere forklaringer. Alt det uforudsete kan vi slet ikke fatte, hvis vi ikke taler sammen om det. Parterapi kan hjælpe jer tilbage til der hvor i både kan tale samme sprog og lytte. Sproget er vigtigt. Hvis du taler grimt, nedsættende eller vredt er der ingen der lytter til indholdet af det du siger. I bliver nødt til at lære et sprog som I begge gider lytte til.  

Fortæl hinanden jeres historie 

I har en historie sammen. Måske er den lang, måske er den kort. Længden har ingen betydning. Prøv at fortælle jeres historie til hinanden. Vær åben og lyt efter. Jeres historier er helt sikkert ikke ens. Lyt til hvilke nuancer der er. Hvilke tolkninger der er blevet gjort. I skal ikke blive enige om en bestemt version, men anerkende at der er forskel på hvordan i oplever jeres fælles historie. Jeres historie, den i er fælles om, er jeres pas til at fortsætte historien. Der er også en historie før I mødte hinanden. Den har I fortalt. Måske er det længe siden, måske skal den genopfriskes og minde jer om at I var hele personer før i blev et par. I er stadig hele personer. 

Fortæl om jeres drømme 

Måske har I drømme for jeres forhold. Fortæl hinanden om dem. Beslut sammen hvilke der kun er drømme og hvilke der kan realiseres. Måske har i drømme som kun er for jer selv. tal også om dem. Find ud af, sammen, hvilke der må forblive drømme og hvilke der kan forenes med jeres fælles liv. Parterapi kan give jer drømmene tilbage. I bliver mindet om de drømme i var fælles om og om jeres private drømme. Forholdet har lidt og har forsvaret sig ved at slette drømme. Drømmene er ikke væk for evigt, I skal bare tale dem frem igen.