Er det tid til et nyt spisebord?

spiseborde

Leder du efter et spisebord i træ, hvor det har specielle træk, som er helt karakteristiske. Vælg et spisebord af træ, som har store og brede planker, der endda er FSC certificeret. Du skal heller ikke gå på kompromis med kvaliteten af træet eller dybden af snedkerarbejdet. Du kan finde dit nye spisebord hos https://traefolk.dk/kategori/spiseborde/.

Hvilken model og design skal dit spisebord have?

Du kan ofte selv være med til at sammensætte dit drømme spisebord, så det passer til lige netop dit hjem. Det første du skal, når du selv designer dit spisebord, er at vælge bordben. Herefter kan du vælge både træsort og oliering. Du kan ofte købe dit nye spisebord på bestilling, og så er du sikker på at ende med lige netop det spisebord, du drømmer om.

Hos mange udbydere at specialdesignede spiseborde, kan du ofte vælge mellem et allerede bestemt antal af modeller. Herefter skal du vælge både hvilken bredde og længde, du ønsker dit nye spisebord i. Det kan f.eks. være, at du vil have den totale bredde, er 90 eller 100 cm. Det kan være en fordel med et spisebord, som er 100 cm i bredden, fordi det giver fin plads til mad i midten af bordet og siddepladser i siderne. Når det kommer til længden, bør du kigge på, hvor mange der skal kunne sidde ved bordet i dagligdagen.

Når du skal vælge f.eks. træsort til spiseborde kan du vælge træsorter som valnøddetræ eller egetræ. Sørg for at vælge træ, som er i en ordentlig kvalitet. Du kan også støtte dig op af, at det er en god idé at vælge firmaer, som giver f.eks. 2 års garanti på alle spiseborde.

Herefter skal du vælge den rigtige oliering af dit bord – hvis du køber et spisebord af træ selvfølgelig. Her skal du overveje, om du ønsker, at dit spisebord får lys, natur eller sort olie. Du kan også købe et plejesæt, så du selv kan vedligeholde dine spiseborde og gøre det mere modstandsdygtigt overfor snavs og madrester.

spiseborde

Hvordan gør du spiseborde af træ rent?

Har du et plankebord? Vil du gerne gøre det rent? Start med at finde ud af, hvilket træ det er lavet af, samt hvilken oliering spisebordet har. Som udgangspunkt må du aldrig bruge kemikalier som f.eks. sulfo på spiseborde af træ. Det skal mættes helt af olie, så det ikke suger rester og fedtstof til sig. Du kan købe olie til at oliere dit plankebord, der, hvor du også har købt spisebordet.

Den gode nyhed er, at du kun behøver at vedligeholde spiseborde af træ ca. 3-4 gange om året. Når du gør det rent til dagligt, skal du kun bruge en opvredet klud uden rengøringsmiddel. Herunder kan du se, hvad du bør gøre hver 3. måned:

  1. Tør spisebordet af for rester med kluden
  2. Smør olie ud på bordet med en svamp
  3. Lad bordet trække olien i maks. 10-15 minutter
  4. Tør bordet af med en bomuldsklud
  5. 12 timer efter tørrer du igen bordet af, og du kan nu bruge det